canlı destek

DESTEKLENEN PROJELER

ESCOLA – ESCOLAonAir

ESCOLA Projesi, mühendislik laboratuvarları için dijital eÄŸitim ve öÄŸretimi araÅŸtırıyor. Ege Üniversitesi’nin koordinatörü olduÄŸu ESCOLA projesi, “Erasmus Plus Programı” kapsamında 2017-2019 yılları arasında hibe almaya hak kazandı. ESCOLA, mühendislik öÄŸretiminde pratik öÄŸrenimi artırmak ve uygulamaları anlaşılır kılmak, öÄŸrencilerin öÄŸrenme deneyimini iyileÅŸtirmek ve öÄŸretim üyelerinin dijital ve interaktif araçları kullanmalarını teÅŸvik etmek için yeni bir destekleyici öÄŸrenme ortamı geliÅŸtirmeyi amaçlayan bir Erasmus Plus projesi. ESCOLA, dijital etkileÅŸimli kaynaklara eriÅŸmek ve etkili bir ÅŸekilde kullanmak için gerekli bilgi iletiÅŸim teknolojileri becerilerine sahip olmayan veya bu teknolojiyi geleneksel öÄŸretim stratejilerine nasıl dâhil edeceÄŸini öngöremeyen mühendislikte laboratuvar destekli eÄŸitim veren yükseköÄŸretim elemanlarına yardımcı olacak bir dijital platform geliÅŸtirmeyi hedefliyor.

 

Proje;  Türkiye’den Ege Üniversitesi, Polonya’dan West Pomeranian University of Technology Szczecin, Hollanda’dan Inqubator Leeuwarden, Bulgaristan’dan University of Ruse, İrlanda’dan Momentum Marketing Services, İspanya'da EOLAS ve Danimarka'dan European E-learning Institute gibi üniversite, araÅŸtırma merkezi, KOBİ ve kurumları bir araya getiriyor. Proje fikrinin ortaya çıkışında; daha yaratıcı ve yenilikçi mühendislere duyulan ihtiyaç; mezun öÄŸrencilerin pratik bilgi ve becerilerindeki eksiklerin giderilmesi; ekipman ihtiyacının mühendislik laboratuvarlarına getirdiÄŸi ekonomik yük;  kalabalık sınıflar ve teknisyenlerin eksikliÄŸi nedeniyle, laboratuvar deneylerinin sadece "göster ve anlat" olarak öÄŸretilerek pratikten uzak kalınması gibi faktörlerin büyük rolü bulunuyor.

Proje Web Sitesine UlaÅŸmak İçin Tıklayınız.

EMERGE

Association of Science and Technology Oriented Organisations (Polonya) tarafından koordine edilecek olan ve Ege Üniversitesi’nin ortağı olduÄŸu EMERGE projesi, “Erasmus+ Programı” kapsamında 2018- 2020 yılları arasında hibe almaya hak kazandı. “EMERGE, giriÅŸimcilik ekosisteminden gelen destek ve eriÅŸim kalitesinin artması sonucu mühendislik alanında çalışan kadın giriÅŸimcilerin sayısını artırmayı amaçlayan bir Erasmus+ projesidir”.

Konsorsiyum Polonya’dan Association of Science and Technology Oriented Organisations (NOT) koordinatörlüÄŸünde; Türkiye’den Ege Üniversitesi, Polonya’dan West Pomeranian University of Technology Szczecin, Norveç’ten European Centre For Women And Technology (ECWT) Forening, İrlanda’dan Momentum Marketing Services ve Danimarka'dan European E-learning Institute gibi üniversite, araÅŸtırma merkezi ve STK’lardan oluÅŸmaktadır.

Proje Web Sitesine UlaÅŸmak İçin Tıklayınız.

BiyoBeta

Mühendislik /mimarlık disiplinlerinde eÄŸitim gören üniversite öÄŸrencilerinin doÄŸayı uygun tekniklerle inceleyebilmeleri ve tasarımlarında doÄŸadan esinlenmeleri için eÄŸitim yaklaşımlarını geliÅŸtirmek, derslerine bu yaklaşımı entegre etmek amaçlanmaktadır. Bu sayede öÄŸrenciler çalışma hayatlarında yapacakları ürün ve süreç tasarımlarında bu yetilerini kullanarak farklılıklarıyla ön plana çıkacaklar. Biyobenzetim ve biyotasarım teknikleri Avrupa ve ABD’de okullarda öÄŸretilmekte olup ülkemizde, az sayıda ve birkaç dersle sınırlıdır. Biyobeta, bu doÄŸrultuda kazanımlar hedeflemektedir.

 

Bu sebeple amacımız, mimarlık ve mühendislik alanlarında eÄŸitim ve araÅŸtırma faaliyetleri sürdüren öÄŸretim üye ve elemanlarında biyobenzetim ve biyotasarım konularında farkındalık yaratmak, eÄŸitim ve bilimsel düÅŸünce sistematiklerinde bu temel yaklaşımı kullanmayı alıştırmak ve bunu gerçekleÅŸtirirken yenilikçi eÄŸitim uygulamalarını kullanmalarını saÄŸlamaktır.

Proje Web Sitesine UlaÅŸmak İçin Tıklayınız.

EMOL

Bu proje mühendislik öÄŸreniminde laboratuvar dersleri konusundaki yenilikçi ve pedagojik olarak deÄŸerlendirilen Bilgi ve iletiÅŸim teknolojileri (BİT) araçlarını ve kaynaklarını kullanarak, BİT becerilerini ve öÄŸretmenlerin ve öÄŸrencilerin bilgisini geliÅŸtirmeye yönelik bir online dijital öÄŸrenme ortamı geliÅŸtirmeyi amaçlamaktadır. Çalışma, öÄŸrenci merkezli öÄŸrenme yaklaşımı geliÅŸtirirken, BİT araçlarını geleneksel laboratuvar ortamında gerçekleÅŸen deneysel öÄŸrenime entegre ederek öÄŸretmenlerin dersleri için dijital kaynakların daha etkili kullanılmasını saÄŸlayacaktır. Çalışmanın hedef kitlesi olan mühendislik öÄŸrencileri ve öÄŸretmenleri için BİT kullanarak eÄŸitim materyali oluÅŸturma eÄŸitimleri de verilecektir. ÖÄŸrencilere sürekli öÄŸrenim imkânı saÄŸlayarak, öÄŸrencilerin mühendislik laboratuvarlarına empatik bir yaklaşım geliÅŸtirmelerine, öÄŸretmenlerin mesleki geliÅŸimlerini kolaylaÅŸtırmalarına, öÄŸrencilerin kültürlerarası iletiÅŸim ve akran iliÅŸkilerinin geliÅŸtirilmesine yardımcı olmalarına ve öÄŸrencilerin yaratıcı düÅŸünme yeteneklerini geliÅŸtirmelerine yardımcı olacaktır. Proje hedeflerine ulaÅŸmak için uluslararası bir iÅŸbirliÄŸi saÄŸlanmış olup, öÄŸrenme ortamına kaynak teÅŸkil edecek olan eÄŸitim materyalleri ortakların kendi imkanları ile gerçekleÅŸtirilecektir.

 

 

 

 


Ege Üniversitesi

EGE ÜNİVERSİTESİ